Έγραψαν για εμάς

«Η Απαγορευμένη εκπαίδευση, ένα ντοκιμαντέρ που κάθε εκπαιδευτικός και κάθε γονέας πρέπει να δει, ήταν χρηματοδοτούμενη παραγωγή από το «πλήθος» (crowdfunding), γεγονός που την καθιστούσε μια αδέσμευτη, καθαρή ματιά απέναντι στα παιδαγωγικά συστήματα. Η ελληνική μας προσπάθεια είναι αυτό το ντοκιμαντέρ, που θα πυροδοτήσει έναν ευρύτερο διάλογο για καινοτομίες και βελτίωση στον τρόπο που διδάσκονται τα ελληνόπουλα. Μικρές κινήσεις για έναν καλύτερο κόσμο! Ας αφήσουμε τη Μελίνα να μας ταξιδέψει στα σχολεία των θαυμάτων….»

Χριστίνα Πετρίδη

 

«Ο φίλος της σελίδας αυτής  έκανε κάτι που κανένας επίσημος φορέας (ή πρόσωπο) εκπαίδευσης δεν έχει τολμήσει ποτέ.
Μέσα από ένα ντοκιμαντέρ σε ύφος ταινίας «δρόμου» (road movie) προσπαθεί να καταγράψει τις σύγχρονες εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης , την ελευθεριακή παιδεία, την αντιαυταρχική εκπαίδευση και τα δημοκρατικά σχολεία. Τα σχολεία που φτιάχνονται από τα παιδιά για τα παιδιά, που σπάνε όρια (χωροταξικά και πνευματικά), που αναθεωρούν θεσμούς και «καίνε» το Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.
Μέσα από αυτό το ταξίδι θα μας συστήσει και εκείνους τους ανθρώπους της εκπαίδευσης που κατάφεραν να κάνουν πράξη τα οράματά τους για μια αναγεννητική παιδεία.
Ο Ευάγγελος ξεκινάει το οδοιπορικό εξερεύνησης από τον Φουρφουρά για να καταλήξει στο Σάμερχιλ»

Αξίζει την οικονομική και την επικοινωνιακή μας υποστήριξη στην ταινία αυτή»

Έλενα Καραγιάννη  (εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής)

 

Ο φίλος Βαγγέλης είναι δημιουργός ενός πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ/ ταινία που θα περιμένω πως και πως να δω όταν τελειώσει. Χρειάζεται όμως οικονομική ενίσχυση για να το τελειώσει. Δείτε λεπτομέρειες για το project του, αλλά και με ποιον τρόπο θα μπορείτε να γίνεται συν-παραγωγοί! Πατήστε εδώ για να δείτε!”

“Το Blog μιας Μαμας” Λυδία Θεοχάρη

 

«Τα παιδιά στο Αμάρι, όπως όλα τα παιδιά, «ανθούν και λουλουδίζουν» όταν τα βγάλουμε απο τα ασφυκτικά κουτάκια της εκπαίδευσης as we know it. Βοηθώντας να ολοκληρωθεί αυτό το ντοκιμαντέρ βοηθάμε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα να έρθουν πιο κοντά σε αυτή τη δυνατότητα»

ArtAmari Residency

 

 «Lakonistas γνωρίζετε τον όρο «ελευθεριακή παιδεία»; Γνωρίζετε τον όρο «δημοκρατικά σχολεία από τα παιδιά για τα παιδιά»; Έχετε ψάξει το κεφάλαιο «εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης» που πηγαίνει σε άλλο επίπεδο την ευλογημένη περιπέτεια της μάθησης; Ένας Λάκωνας κινηματογραφιστής, ο Βαγγέλης Βλαχάκης, δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ σε ύφος road movie με στόχο να δείξει το πώς τα δημοκρατικά σχολεία μπορούν να μεταμορφώσουν την κοινωνία, τη ζωή των παιδιών μας και την κατάκτηση της πληρότητας, της ισορροπίας και της δημιουργικότητας.
Ο Βαγγέλης ζητάει την στήριξή μας γιατί είναι ένα project που βασίζεται αποκλειστικά στο crowdfunding [συμμετοχική χρηματοδότηση]. Δείτε τα πάντα στην ιστοσελίδα του project. Καλή επιτυχία Βαγγέλη. Οι εικόνες σου θα μας ταξιδέψουν και θα ταξιδέψουν την Ελλάδα παντού! «Από το Φουρφουρά στο Σάμερχιλ – το ταξίδι της Γνώσης».»

LAKONISTAS

 

H Μελίνα στα σχολεία των θαυματων»…Μια ταινία «δρόμου» (road movie) για τη γνώση και την περιπέτεια της μάθησης,Μια ταινία ντοκιμαντέρ με κύριο θεματικό άξονα τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης , την ελευθεριακή παιδεία και τα δημοκρατικά σχολεία, από τα παιδιά για τα παιδιά! Να ακολουθήσουμε λοιπόν ένα λοξοδρόμισμα παρέα με τον Ευάγγελο Βλαχάκη»

Μαρία Δρόσσου

 

Καταπληκτικό ντοκυμαντέρ εξαιρετικού φίλου & ομοϊδεάτη για τις επιδράσεις της ελευθεριακής εκπαίδευσης στην κοινότητα, η υλοποίηση του οποίου μας καλεί όλες/όλους σε (συναισθηματική, αλλά και πιο πρακτική-οικονομική) συμμετοχή…”
Καλή επιτυχία, Ευάγγελε!!

Όλγα Τσικρικά

 

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία του φίλου Ευάγγελου Βλαχάκη, δείτε το και συνεισφέρετε όσο μπορείτε, αξίζει τον κόπο. Διαδώστε το!

Νίκος Χρυσός

 

Αρχίζοντας να επανεξετάζουμε πού προσφέρουμε την ενέργειά μας (ναι, και τη χρηματική), αξίζει να ενισχύουμε όσα αξίζουν και οδηγούν προς τα ουσιαστικά που θέλουμε!”

Χριστιάνα Σοφία

 

Ο Ευάγγελος Βλαχάκης ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ σε ύφος ταινίας «δρόμου» (road movie) για τη γνώση και την περιπέτεια της μάθησης, εκτός κατεστημένων δομών και αναλυτικών προγραμμάτων.
Μια ταινία ντοκιμαντέρ με κύριο θεματικό άξονα τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης , την ελευθεριακή παιδεία και τα δημοκρατικά σχολεία
Ένα οδοιπορικό εξερεύνησης της γνώσης και της μάθησης εκτός της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης από τα παιδιά για τα παιδιά.
Για να ολοκληρωθούν όμως τα γυρίσματα χρειάζεται την βοήθειά μας”

Κατερίνα Σκουλάκη

 

Να σαι καλά Ευάγγελε για την πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια. Μας εμπνέεις όλους .Σας ευχαριστώ όλους για τις ενημερώσεις σας. Είναι τροφή για το μυαλό και εφαλτήριο για το μέλλον”

Ιφιγένεια Βασιλάκη

 

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε παραπονεθεί για την παιδεία όταν ήμασταν μαθητές. Οι λόγοι ήταν πολλοί και τα πράγματα όλο και φαίνεται να χειροτερεύουν. Τώρα που γίναμε γονείς καλούμαστε και πάλι να αντιμετωπίσουμε αυτό το «θεριό», που ονομάζεται υποχρεωτική εκπαίδευση. Αυτή τη φορά από την θέση του γονέα. Και σύντομα διαπιστώνουμε πως το σύστημα μας καλεί να αναλάβουμε και άλλους ρόλους όπως τον ρόλο του καθηγητή ενισχυτικής διδασκαλίας στο σπίτι, γιατί οι ώρες στο σχολείο δεν επαρκούν. Γονείς και παιδία εγκλωβιζόμαστε στον φαύλο κύκλο της στείρας αποστήθισης που δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν. Η πραγματική γνώση και η ουσιαστική μόρφωση απέχουν παρασάγγας από αυτό που το σχολείο προσφέρει! Όλοι κάποια στιγμή έχουμε «ζηλέψει» και θαυμάσει σχολεία του εξωτερικού για τον εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας τους. Όλοι έχουμε ευχηθεί να αλλάξει κάτι επιτέλους και στην Ελλάδα!
Ο Ευάγγελος είναι ένας άνθρωπος που έπαψε να «ζηλεύει» και βρήκε τρόπους για να προσφέρει στο παιδί του αυτή την εμπειρία!
Έπαψε να εύχεται και άρχισε να δρα για την αλλαγή της παιδείας στην Ελλάδα.
Παρακαλώ λοιπόν όλους τους φίλους να μοιραστείτε αυτόν τον σύνδεσμο αν και εσείς έστω και μία φόρα έχετε νιώσει πως κάτι πρέπει να αλλάξει …..

Μανωλία Ταμπή

 

«Καλημέρα και καλό μήνα με μια εξαιρετική πρωτοβουλία του φίλου Βαγγέλη Βλαχάκη, που ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ «δρόμου» για τη γνώση και την περιπέτεια της μάθησης, εκτός κατεστημένων δομών και αναλυτικών προγραμμάτων.
Για να ολοκληρωθεί χρειάζεται και τη δική μας στήριξη!
Ας αποδείξουμε ότι και αλληλέγγυα γίνονται πράξη τα όνειρά μας!»

Σίση Χρίστου Πλακονούρη

 

«Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία σας!Εύχομαι καλή επιτυχία στα γυρίσματα και ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά όταν με το καλό προβληθεί το ντοκιμαντέρ!»

Διονύσης Γιακουμέλος

 

«Μπράβο σας! Είναι μια υπέροχη πρωτοβουλία και σας εύχομαι καλή επιτυχία!»

Αθανασία Κριτσιμά

 

«Ίσως το μόνο λάθος σε όλες τις γνωστές παραλλαγές των ελευθεριακων (δημοκρατικών) σχολείων είναι η ξεκομμένη λειτουργία τους απο τις συνολικές δραστηριότητες της κοινωνίας στην οποία ανήκουν. Θεωρώ την ολοκληρωμένη εναλλακτικη, ελευθεριακή οικοκοινότητα ως ιδανική μήτρα στην οποία μπορεί να λειτουργήσει ενα ελευθεριακό (δημοκρατικό) σχολείο»

Γιώργος Σ. Βλάσσης

«Καλημεραααα, δυναμιτης…η μαθητεια ταυτιζεται με την ανακαλυψη πηγων γνωσης μεσω του ταξιδιου, με σκοπο να βιωσουμε την Ελευθερια !!!!»
Nancy Tsitouri

«Strength to you and best wishes in finishing your documentary about democratic education and free learning Aπο το Φουρφουρα στο Σαμερχιλ – Melina in Wonderscholand and the important crowd funding stage of the campaign that I hope will be embraced by our friends and contacts. Melina in Wonderscholand will be a project towards free learning in Greece that will enhance so many children’s lives»

Μιχάλης Μαντάς


Μ.Μ.Ε.

TVXS

Εναλλακτική Δράση

Enallaktikos.gr A’

Enallaktikos.gr B’

Enallaktikos.gr Γ’

Περιοδικό «Τέταρτο» A’

Περιοδικό «Τέταρτο» Β’

Περιοδικό «Τέταρτο» Γ’

Pressenza

Αγώνας της Κρήτης

Mathisi 2.0

Phyllisophies

Πηγή Παιδείας

Τaλκ

Elniplex